Sunday, March 27, 2011

Chocolate sauce / Σιροπι σοκολατας


Οπως θα διαβασετε και στη αναρτηση/ post για τη Συνταγη Baileys, εφτιαξα αυτο το ωραιο σιροπακι σοκολατας γιατι ηθελα να φτιαξω σπιτικο ποτο Baileys.

Η συνταγη ειναι παρα πολυ ευκολη και μπορειτε να χρησιμοποιησετε το σιροπι πανω απο παγωτο, γλυκα, στο γαλα και καφε σας.  Οι επιλογες ειναι αμετρητες, αρκει να εχετε ορεξη και φαντασια!

Τα υλικα που θα χρειαστουμε ειναι:

1/2 φλυτζανι τσαγιου σκονη κακαο αγλυκη
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι τσαγιου νερο
1 κουταλακι γλυκου υγρη βανίλια
λιγο αλατι (μια τσιμπια)

Ανακατευουμε το κακαο, ζαχαρη και αλατι σε ενα κατσαρολακι.  Προσθετουμε το νερο και ανακατευουμε μεχρι να εχουμε ενα εναιο μειγμα.  Το αφηνουμε να βρασει 3-4 λεπτα να πηξει ελαφρως (η Αγγλικη συνταγη αναφερει μονο 1 λεπτο αλλα για μενα δεν ηταν αρκετο).   Οταν το κατεβασουμε απο τη φωτια κι εφοσον εχει κρυωσει λιγο προσθετουμε και τη βανιλια ανακατευοντας.

Οταν κατεβασετε απο τη φωτια το σιροπι δεν ειναι πολυ πηχτο, θα "σφιξει" ομως μολις κρυωσει.  Αδειαστε το σε ενα μπουκαλακι ή βαζακι.

Τη συνταγη στα Αγγλικα θα την βρειτε εδω.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...