Sunday, January 2, 2011

Christmas Cookies/ Χριστουγεννιατικα μπισκοτα



Οπως ανεφερα και σε προηγουμενη μου αναρτηση, για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτη της Παιδικής Χαράς ετοιμασα cookies και γλάσσο βουτυρου/ sugar frosting.


Τις συνταγες θα τις βρειτε παρακατω:


Cookies (για 20 μπισκοτακια 10 εκ)


Υλικα:
1 και 3/4 φλυτζανια τσαγιου (230 γρ) αλευρι για ολες τισ χρησεις
1/8 κουταλακι του γλυκου αλατι
1/2 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ - baking powder
1/2 φλυτζανι του τσαγιου (115 γρ) βουτυρο αγελαδος (σε θερμοκρασια δωματιου)
3/4 φλυτζανι του τσαγιου (150 γρ) ασπρη ζαχαρη
1 μεγαλο αυγο
1 κουταλακι του γλυκου βανίλια υγρη


Εκτελεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλατι και το μπεικιν παουντερ.  Αφηστε στην ακρη. Στο μπωλ του μιξερ σας χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτα μεχρι να αφρατεψει. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε για 2 λεπτα. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και χτυπήστε έως ότου έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Διαιρέστε τη ζύμη στη μεση και τυλίξτε κάθε μισό με πλαστική μεμβρανη.  Τοποθετηστε στο ψυγειο για περιπου μια ωρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσιου.
Αφαιρέστε τη μιση ζύμη απο το ψυγείο και ανοιξτε το φυλλο (επανω σε λαδοκολλα κατα προτιμηση) ετσι ωστε να εχει παχος 1 εκ. περιπου.  Χρησιμοποιωντας κουπ πατ, κοψτε τα μπισκοτακια και τοποθετηστε τα στο ταψι το οποιο εχετε απλωσει λαδοκολλα.  Καλο ειναι να βαλετε το ταψι στο ψυγειο για ακομη 10 λεπτα ετσι ωστε να μην απλωσουν τα μπισκοτα κατα  το ψησιμο.
Επαναλαβετε τα παραπανω και με τη δευτερη ζημη.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) ή έως ότου αρχίζουν να εχουν χρυσαφι χρωμα στις άκρες. Βγαλτε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυωσουν πριν τα στολισετε.
Τα μπισκότα θα ειναι φρεσκα για αρκετές ημέρες εαν τα τοποθετησετε σε ενα αεροστεγές κουτι/ ταπερ.

Sugar Frosting

Υλικα:
2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη αχνη
1/4 φλυτζανι τσαγιου μαγειρικο λιπος (χρησιμοποιησα το ΑΡΙΣΤΟΝ με 5% βουτυρο)
2,5 κουταλιες της σουπας γαλα
1/2 κουταλακι του γλυκου βανιλια υγρη
χρωμα ζαχαροπλαστικης (προαιρετικα)

Εκτελεση:
Στο μπωλ του μιξερ χτυπατε την ζαχαρη αχνη με το μαγειρικο λιπος μεχρι να εχετε ενα ομοιομορφο μειγμα.  Ριχνετε το γαλα και τη βανιλια και συνεχιζετε το χτυπημα για περιπου 5 λεπτα μεχρι το μειγμα να ειναι λειο.  Προσθεστε χρωμα ζαχαροπλαστικης εαν επιθυμειτε.  Σημειωστε οτi αυτο το γλασσο ειναι μαλακο (και πεντανοστιμο) και δεν στεγνωνει οπως το Royal Icing.

Σημειωση: Τα μπισκοτα της φωτογραφιας ειναι επικαλυμενα με Royal Icing.


Στη γιορτη τα παιδακια στολισαν τα cookies με σχεδια που ετοιμασα απο ζαχαροπαστα:




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...