Sunday, July 11, 2010

Chocolate chip cookies



Εχω αδυναμια στα cookies, μμμ.... βασικα ολη η οικογενεια τα εχει αδυναμια και ιδιαιτερα ο δευτερος γιος μου!  Ενα απογευμα και εφοσον δεν εβρισκα κανενα γλυκο στο σπιτι για να μασουλησω, αποφασισα να φτιαξω Chocolate Chip cookies.  Εχω δοκιμασει απειρες συνταγες απο το βιβλια μαγειρικης και το ιντερνετ, αλλα δεν εβρισκα την τελεια συνταγη που θα μου εκανε "κλικ"!

Οπως εψαχνα στο google, βρηκα μια ωραια συνταγη της Martha Stewart (η οποια by the way εχει τελειο site).  Η συνταγη ειναι η εξης (πατηστε το link εδω για την Αγγλικη εκδοχη):

Για 36 cookies (αναλογα με το μεγεθος τους)
2 και 1/4 φλυτζ. τσαγιου αλευρι για καθε χρηση
1/2 κουταλακι γλυκου baking powder
1 φλυτζανι τσαγιου βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου (εαν χρησιμοποιησετε μαργαρινη δεν θα ειναι τοσο ωραια η γευση και η υφη τους)
1/2 φλυτζ. τσαγιου ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιου ζαχαρη καφε (light brown sugar)
1 κουταλακι γλυκου κοφτο αλατι (ναι αλατι!!!)
1 βανίλια ή 2 κουταλακια γλυκου υγρη βανιλια
2 μεγάλα αυγά
2 φλυτζάνια (περίπου 340 γρ.) σοκολάτα γάλακτος σε μικρα κομματια (εγω προσθεσα και λευκη σοκολατα)

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 175 βαθμούς C.  Σε ένα μικρό μπωλ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι και το baking powder και βαλτε το στην ακρη.   Στο ηλεκτρικό μιξερ, τοποθετηστε το χτυπητηρι για ζυμαρι (οχι το συρμα αυγων/ κρεμας) και χτυπηστε το βούτυρο με τις δύο ζάχαρες στην μέση ταχύτητα μέχρι να γινει αφρατο.
Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε το αλατι, τη βανίλια και τα αυγά. Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτουν καλα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και αναμίξτε με ξυλινη κουταλα. Προσθεστε και την σοκολάτα και ανακατεψτε.
   
Απλωστε λαδοκολλες σε ταψακια ρηχα.  Χρησιμοποιωντας ενα κουταλι σουπας, ριξτε κομματια ζυμης στο ταψι αφηνοντας ενα κενο τουλαχιστον 5 εκ μεταξυ τους (προσοχη απλωνουν αρκετα).
 

Ψηστε τα για 8-10 λεπτα εως οτου παρουν ενα χρυσο χρωμα στις ακρες (αναλογα παντα με το μεγεθος τους).  Στο κεντρο θα ειναι ακομη μαλακα.  Μην νομιζετε οτι ειναι αψητα, σκληραινουν οταν κρυωσουν.  Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα για ακομη 1-2 λεπτα πανω στο ταψι.   Βαλτε τα σε μια σχαρα μεχρι να κρυωσουν (εαν δεν εχουν καταληξει ηδη στο στομαχι σας!).
Τα μπισκοτα μπορειτε να τα διατηρησετε σε αεροστεγες κουτι/ ταπερ για 1 εβδομαδα.

Καλη επιτυχια!

Για να εκτυπωσετε την συνταγη, πατηστε εδω!

2 comments:

  1. Τα κάναμε χτες μαζί με τα παιδιά!!!
    Πρέπει να κάνετε διπλή ή τριπλή δόση!
    Έγιναν ανάρπαστα μέσα σε μια ώρα.
    ευχαριστούμε για την συνταγή.

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστω για τα θετικα σχολια, συντομα θα αναρτησω κι αλλες συνταγες με cookies!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...